Lean – Kokonaisvaltaista ketterää kehittämistä

Jaa tämä artikkeli

Välillä on hyvä olla itse valmennettavana. Pääsee kokoamaan ja reflektoimaan oppimaansa ja sitä, mistä on ollut todellista hyötyä asiakkailleni.  Lean kattaa erittäin monipuolisen ja hyödyllisen ajattelu- ja työkalupakin, jota voi hyödyntää mainosalasta lääketeollisuuteen. Olen päässyt kurkistamaan lähivuosina useiden yritysten konepellin alle ja tuunaamaan sieltä löytyvää arvokonetta tehokkaammaksi ja miellyttävämmäksi niin asiakkaiden, kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. Ja kun nämä kaksi ryhmää ovat tyytyväisiä, niin voit olla varma, että sekä johto, että omistajat kusevat hunajaa.

Lean mind map - mitä kaikkea olen tehnyt asiakkaiden kanssa:

Kokonaivaltaisempi mindmap löytyy täältä: https://www.connection.fi/lean-mindmap/

Ylle kokosin tärkeimpiä aihealueita, joita olen hyödyntänyt jatkuvan kehittämisen työssäni.

Jokaisessa pidemmässä valmennuksessani pidän kahta tavoitetta mielessä: 
1) Välitöntä hyötyä arjen tekijöille

2) Jatkuvan kehittämisen käytäntöön laittaminen kohde yrityksessä

 

Ensimmäinen tavoite on antaa nälkää näkevälle kala. Välitömmät hyödyt arjen tekijöille auttaa luomaan uskottavuutta, että kyseessä ei ole vain konsulttijargonia ja käsien heiluttelua, vaan heidän arkea parantavia toimia. Kun voidaan nopeasti näyttää toteen mallin toimivuus, niin on helpompi jatkaa matkaa ja pitää yllä kehitystoimintoja. Tekijät näkevät tuotoksia aikapanostuksilleen ja kehittämisestä tulee lisää aikaa arkeen sen sijaan, että se vain olisi aikasyöppö. Jos onnistun tässä tavoitteessa, niin yleensä asiakas saa jo hyvällä kertoimella valmennusinvestointinsa takaisin.

 

Toinen tavoite on opettaa valmennettavat kalastamaan. Monesti haskat tippuvat siinä vaiheessa, kun valmentajan perävalot näkyvät ja vain vähän pysyvää muutosta on tapahtunut. Pidempi aikaisia hyötyjä luodakseni pyrin varmistamaan kolme asiaa: 

1) Esimiestyö tukee kehittämistä

2) Arjen tekijöillä on riittävä ymmärrys, osaaminen ja kehittämisen työkalut

3) On luotu jonkinlainen kehittämisen prosessi ja sitä tukevat tekniset työkalut.

 

Jos edes ensimmäinen noista kolmesta asiasta saadaan riittävälle tasolle, niin pysyvä muutos on mahdollinen. Kaksi jälkimmäistä tietysti tukevat esimiestyön onnistumisen mahdollisuuksia. Jos onnistun tässä tavoitteessa, niin valmennusinvestointi tulee takaisin erittäin kovalla kulmakertoimella!

 

Jos sinua kiinnostaa kuulla miten voisi olla avuksi juuri teille, niin:

1) Katso palvelumme: https://www.connection.fi/services/

2) Ota yhteyttä: tuomas@connection.fi tai soita 045 1696310

 

Parempi arki tapahtuu tekemällä, ei toivomalla!

Muita artikkeleita