Entä jos ei olisikaan kiire?

Jaa tämä artikkeli

Kokouksia, viivytyksiä, projekteja A:sta Z:taan, maileja, maileja, maileja, pitäisi uudistua nopeasti, olla tehokkaampi ja luoda vielä lisäarvoa asiakkaalle. Lisäarvoa? Kuulostaapa nololta. Ei kuulu minun tehtäviin!

 

Miksi me olemme töissä? Mitä siellä pitäisi tehdä? Kun ei muutakaan paikkaa ole aikuisille keksitty, niin nehän voidaan tarhata työpaikoille kasin ja neljän välillä, niin eivätpähän ole pahan teossa. Kun kerta vietämme niin paljon aikaa töissä, niin osaatko määritellä mitkä ovat ne tehtävät, jotka luovat yrityksellenne kassavirtaa? Ne luultavasti liittyvät keskeisesti joko sisäisten- tai ulkoisten asiakkaiden palvelemiseen. Eli olet niin tärkeä jollekin, että he ovat valmiita maksamaan avustasi.

 

Näinhän se usein menee

Tieto- ja toimistotyössä on paljon ei-rutiinitehtäviä, joka voi tehdä siitä vaikeasti hahmotettavan kokonaisuuden. Harvat ovat käyttäneet hetkeäkään miettiäkseen mitkä tehtävät ovat kriittisiä yrityksen onnistumisen kannalta ja mitkä ovat selkeää hukkaa. Väitän, että tässäkin asiassa Pareton 80/20-sääntö on voimissaan. Jokaisessa työssä, jossa olen ollut, on löytynyt muutamia tehtäviä, jotka luovat selkeästi kaikkea muuta enemmän arvoa. Sitten on huikea määrä neppailua, hiomista, pätemistä ja niin edelleen, jonka impakti tuloksiin on mitätön. Osaatko sinä määritellä mitkä tehtävät sinun työssä tai organisaatiossa ovat kriittisiä ja mitkä neppailua?

 

Olemme luoneet uuden koulutuskokonaisuuden, Lean Officen, jossa pääset pureutumaan lisäarvon maksimointiin ja kaikenlaisen hukan minimointiin. Kiire, epämääräisyys ja laihat tulokset ovat äärimmäisen epämiellyttäviä asioita, joten ne pitää minimoida. Koulutuksessa opit kuinka hukkaa metsästetään (pun intented) ja miten määrittelet ja priorisoit ne kriittiset tehtävät, jotka luovat sen todellisen tuloksen. Ei meillä ole liian vähän aikaa. Käytämme sitä vain kaikenlaiseen hupsuun!

 

tabi
Selkeys on ihanaa!

 

Käytä päivä aikaasi, jotta opit kuinka saat 10 päivää lisää! Kun ymmärrät työsi todellisen arvon, niin tiedät mihin keskität energiasi ja voit huoleta jättää turhat työt tekemättä. Katso täältä lisää: https://webakatemia.fi/koulutus/lean-office-2018/

Muita artikkeleita